آموزش حسابداری در تهران

آموزش حسابداری در استان تهران برای همشهریان عزیز در وبل

آموزش حسابداری در تهران

آموزش حسابداری در استان تهران برای همشهریان عزیز در وبل

آموزش حسابداری در تهران

همشهریان عزیز می توانند در این وبلاگ به راحتی در مورد اموزش های حسابداری به راحتی مطلب پیدا کنند اینجانب زیبا کلامی کارشناس ارشد رشته حسابداری که در حسابداری بازار کار تونستم یک فریلنسر ازاد باشم و به انجام کارهای حسابداری بپردازم

  • ۰
  • ۰

حسابدار موفق کیست؟

امروزه در بازارکار، فضای رقابتی شدیدی حاکم است و دغدغه های موفقیت شغلی یکی از مهمترین موضوعاتی است که ذهن بشر را مشغول کرده است. چرا که حیات اجتماعی او وابسته به تداوم حرفه‌اش در محیط کار است. شاید شما هم به عنوان حسابدار و یا یک کارآموز حسابداری بارها به این موضوع فکر کرده باشید که چطور می توان درحرفه خودتان به موفقیت بیش‌تری برسید. برای شروع کار و موفقیت حرفه حسابداری در بازار کار، نیاز به مهارتهای تخصصی، دانش و تجربه است. حسابداری، در هر کسب و کاری بسیار حساس و مهم است. اشتباهات هرچند کوچک حسابداران میتواند منجر به ضررهای مالی زیادی برای سازمان شود. همچنین درایت و مهارت یک حسابدار می‌تواند سهم بسیاری در افزایش سود مجموعه داشته باشد و در درازمدت باعث افزایش ثروت صاحبان سهام شود. بنابراین لازم است مهارت ها یک حسابدار موفق را بدانید و آن ها را در خود پرورش دهید.

 

 

 نکات بسیاری که میتواند از شما یک حسابدار حرفه ای بسازد دست یافته است. در زیر به مهمترین این نکات اشاره می کنیم.
:اینجا به ده ویژگی عمومی حسابدار موفق اشاره میکنیم
داشتن تحصیلات دانشگاهی مرتبط
داشتن تحصیلات دانشگاهی در یکی از رشته های حسابداری، مدیریت یا اقتصاد باعث میشود حسابدار اطلاعات علمی کافی در زمینه کار خود داشته باشد.
 

تمرکز کامل بر یک یا دو شاخه حسابداری علاوه بر آشنایی کلی با همه انواع حسابداری
حسابداری انواع مختلفی دارد مانند حسابداری مالی، حسابداری صنعتی، حسابداری دولتی .

بهتر است حسابدار علاوه بر آشنایی کلی با انواع مختلف، تمرکز خود را روی یک یا دو شاخه حسابداری بگذارد. این تمرکز باعث میشود تجریه بالایی در همان شاخه پیدا کند و به عنوان یک متخصص در آن زمینه شناخته شود.

آشنایی کافی به فناوری اطلاعات، کار با نرم افزارهای حسابداری و تسلط به آفیس مایکروسافت
امروزه در همه شرکتها و سازمانها، نرم افزارهای حسابداری به عنوان ابزار مدیریتی و مالی مورد استفاده قرار میگیرد. پس لازم است حسابدار با نحوه کار این نرم افزارها آشنایی داشته باشد. توانایی استفاده از برنامه های آفیس مایکروسافت در تهیه گزارشهای تحلیلی و آماری یک امتیاز مثبت برای حسابدار قلمداد میشود.

قدرت بالای تجزیه و تحلیل اطلاعات و محاسبه دقیق سود و زیان شرکت
از وظایف یک حسابدار تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی شرکت و تهیه گزارشهای مدیریتی است. گزارشهایی که به مدیر و صاحبان سهام نشان دهد آیا کسب و کارشان سودده هست یا نه. لازم است حسابدار قدرت تحلیل و نتیجه گیری صحیح بر اساس اطلاعات مالی شرکت را داشته باشد.

آشنایی کامل یا حسابداری حقوق و دستمزد، قوانین کار و روش محاسبه حقوق پرسنل
یکی دیگر از وطایف حسابداران، محاسبه حقوق و دستمزد پرسنل سازمان است. البته میتوان گفت حسابداری حقوق و دستمزد خود یک شاخه تخصصی از حسابداری است. اما بهتر است همه حسابداران با این مقوله آشنایی کافی داشته باشند. اطلاع از قوانین و بخشنامه های مرتبط با نحوه محاسبه حقوق پایه، اضافه کاری، سایر مزایا و کسور میتواند مهارت حسابداری حقوق و دستمزد را به یک حسابدار اضافه کند.

تسلط به قوانین مالیاتی
مبحث مالیات بسیار مهم و حساس است. اشتباه و سهل انگاری در این بحث، قابل جبران نیست و هزینه های زیادی را به سازمان تحمیل میکند. برای همه حسابداران لازم است دانش کامل و تسلط لازم به قوانین مالیاتی مانند مالیات عملکرد، ارزش افزوده، حقوق و تکلیفی و معافیتهای مالیاتی کشور داشته باشند. توانایی تهیه گزارشهای مربوط به سازمانهای دولتی را کسب کنند و به طور دقیق و منظم در زمانهای تعیین شده گزارشها را ارائه دهند.

ارائه راهکارهایی برای کاهش هزینه ها و افزایش سود شرکت
حسابداری که میخواهد پله های ترقی را طی کند و به عنوان مدیر مالی مجموعه فعالیت کند باید بتواند برای مدیریت سازمان مثل یک مشاور عمل کند. او باید بتواند جلوی ضرر و زیان را بگیرد و راههایی برای افزایش سود وشرکت پیشنهاد کند. لازمه این امر این است که حسابدار در همه جزییات دقت کافی داشته باشد. اطلاعات را جمع آوری و سازماندهی کند و صادقانه و دلسوزانه مشکلات موجود را مطرح کند و راه حل پیشنهاد دهد.

داشتن روابط عمومی بالا و فن سخنوری
حسابدار باید توانایی خوبی در برقراری ارتباط موثر با مدیران و سهامداران شرکت و سازمانهای بیرونی مانند اداره مالیات و بیمه و ... داشته باشد. بتواند ارتباط کاری خوبی با سایر همکاران خود داشته باشد توانایی اداره جلسات را داشته باشد و برای حضور در جلسات سازمانهای بیرونی مانند دارایی آمادگی کافی داشته باشد.

دقت بسیار بالا در کار
دقت و نظم در همه کار لازم است. در مورد حسابداری این امر مهم تر است. چرا که حسابدار تمام روز با اعداد و ارقام ریز و درشت سروکار دارد. او باید دقیق و سر موقع همه اتفاقات مالی را ثبت کند و کنترل و بازنگری دقیقی رو کار روزانه خود داشته باشد.

رازداری کامل در مورد اطلاعات مالی شرکت و سهامداران
حسابدار همه اطلاعات مالی سازمان را میداند. او مورد اعتماد است و از جزئی ترین مسایل مالی صاحبان سهام و مدیران آگاه است. در پاسخ به این اعتماد لازم است بسیار رازدار باشد و از افشای مسایل مالی سازمان خود خودداری کند.
 اینکه بزرگترین مزیت رشته حسابداری بازار خوب کاری این رشته است اگرچه مشکلاتی هست ولی بازار خیلی خوبی دارد. بعنوان مثال برخی رشته های مهندسی هستند که فوق لیسان این رشته من شاهدم حتی حقوق های 500هزارتومان دریافت میکنند اون هم با شرایط خیلی سخت.

در رابطه با اظهارات خانم هلنا توصیه ای به خانمها دارم چون این قشر خیلی بیشتر مورد سوء استفاده قرار میگیرند. کلا" خانمها در درجه اول به محیط و مکان اهمیت زیادی قائل هستند و حقوق برای آنان خیلی اهمیت ندارد تا زمانی که با همکاران خود در بحث مقایسه دچار مشکل میشوند.
شما بهتر است بجای خانه نشینی حالا که تجربیات خوبی بدست آوردید کم کم به شرکتهای خوب مراجعه و با یک رتبه بالاتر هم پست خود را به رئیس حسابداری و هم حقوق خود را حدود یک به بالا تغییر دهید این در واقع ضربه ای به کارفرمای قبلی شماست که قدر شما را نمیداند و ایشان یک روزی متوجه اشتباه خود خواهند شد.پس برای رسیدن به این هدف دانش و توانائی خود را بالاببرید و آماده بشید برای پست های بالاتر.
داشتن تحصیلات حسابداری
یک حسابدار موفق بر اساس علاقه‌ای که به این شغل دارد در رشته حسابداری تحصیل می‌کند و به‌وسیله تحصیلات دانشگاهی سعی می‌کند اطلاعات و دانش خود را در این حرفه‌ حساس بالا ببرد.

البته اگر تحصیلات دانشگاهی نداشته باشید، باز هم جای نگرانی نیست. دوره‌های بلندمدت حسابداری مثل دوره‌های CIMA و ACCA می‌تواند شما را در این امر یاری کند و توانایی‌هایتان را در این زمینه ارتقا دهد.

شناخت وظایف حسابداری
شما که شغل حسابداری را به‌عنوان یک حرفه انتخاب کرده‌اید، بهتر است با وظایف متعددی که یک حسابدار موفق بر عهده دارد آشنا شوید.

رعایت فاکتورهای حرفه‌ای حسابداری و مسلط شدن در هرکدام از حیطه مسئولیت‌های حسابداری می‌تواند شما را به یک حسابدار موفق تبدیل کند.

حوزه‌هایی که حسابداران متعدد در آن انجام‌وظیفه می‌کنند ۴ حوزه دارد که در زیر هرکدام را به‌اختصار توضیح می‌دهیم

وظایف عادی یک حسابدار
وظایف و مسئولیت‌های عادی مهارت‌های حسابداری هزینه و دفترداری ابتدایی را شامل می‌شود.

برخی از این مهارت‌ها عبارت‌اند از:

حسابداری حقوق و دستمزد
روش محاسبه حقوق پرسنل
کنترل حساب سود و زیان
ثبت درآمدهای شرکت
هزینه‌های شرکت.
وظایف تکنیکی حسابدار
حسابداری و بودجه‌بندی مدیریت جزئی از این وظایف هستند که نمونه‌هایی از این وظایف شامل درک روابط محلی و معلولی، گردآوری، سنجش، تحلیل، اندازه‌گیری، فرآیند شناسایی، تفسیر و ارائه آن گروه از اطلاعات مالی و عملکردی و تشخیص اعمالی که کارآیی ندارند و… است.

وظایف ماهرانه حسابدار موفق
وظایف ماهرانه شامل تصمیم‌گیری، حسابرسی و گزارشگری می‌شود که داشتن توانایی درک عمیق در مورد گزارش‌های سود و زیان و گردش وجوه نقد و همچنین تحلیل عمیق ترازنامه‌ها می‌تواند شما را در این زمینه یاری کند.

این دسته از وظایف شامل موارد زیر است:

ارزیابی سیستم‌های گزارش مالی شرکت برای اطمینان از عملکرد آن‌ها
کنترل عملیات حسابداران
کسب اطمینان از درستی گزارش‌های حسابداری
وظایف پژوهشی حسابدار
ا
ین وظایف مهارت و دانش‌های طراحی سیستم و تحلیل آن‌ها و همچنین مشاوره حرفه‌ای را شامل می‌شود.

از اصلی‌ترین وظایف پژوهشی می‌توان به تجزیه‌وتحلیل اطلاعات مالی به‌منظور مشخص نمودن استراتژی‌ها و اهداف مالی اشاره نمود.

ذکر این نکته مهم است که اگر در هر یک از وظایف بالا مشغول هستید چون حرفه حسابداری مهم و حساس است، بهتر است در تلاش باشید تا تخصص و تجربه‌های جدید کسب کنید و اطلاعات خود را به‌روز نمایید.

برگزیدن گرایش موردعلاقه
برای موفق شدن در حرفه حسابداری بهتر است گرایشی که به آن علاقه دارید را انتخاب کنید و در آن حرفه‌ای شوید. در واقع بهتر است در گرایش مد نظر خود تجربه‌های موردنیاز را کسب کنید.

علاوه بر این، تلاش کنید با شاخه‌های مختلف حسابداری مانند حسابداری صنعتی، حسابداری مالی، حسابداری دولتی، حسابداری مدیریت، حسابداری هزینه و حسابداری قیمت تمام‌شده آشنا شوید.

بهتر است شما ابتدا با انواع مختلف حسابداری آشنا شوید سپس بر روی یک یا شاخه از حسابداری متمرکز شوید. انجام این عمل باعث می‌شود که شما در همان زمینه متخصص شوید و تجربیات خود را بالا ببرید.

کسب گواهینامه‌ها
داشتن گواهینامه‌هایی مطابق با استانداردهای حسابداری می‌تواند شما را برای تهیه گزارشات و امور حسابرسی و حسابداری، ارائه اسناد و رسیدگی به دفاتر و اسناد آماده و یاری کند.

تخصص در نرم‌افزارها
یکی از اصلی‌ترین مهارت‌های حسابداران حرفه‌ای تسلط بر نرم‌افزارهای آفیس مخصوصاً اکسل و همچنین مسلط بودن در نرم‌افزارهای حسابداری است.

مطلب مرتبط: ترفندهای اکسل در حسابداری

این را بدانید که هرچه با نرم افزارهای حسابداری مشهور بیشتر آشنا شوید، زودتر به یک حسابدار موفق تبدیل خواهید شد.

تسلط به انواع قوانین
برای این‌که یک حسابدار موفق و حرفه‌ای شوید، ضروری است که به قوانین تجاری و مالیاتی، قانون کار و تأمین اجتماعی آشنا و مسلط باشید.

در مواقعی لازم است که طی روال‌های قانونی و بر اساس مفاد مشخص‌شده در قانون عمل نمایید. با انجام این اقدامات می‌توانید جلوی هرگونه کلاه‌برداری و یا ضرر رو زیان شرکت یا سازمان را بگیرید.

مهارت‌های عمومی حسابدار موفق
برای این‌که به‌عنوان یک حسابدار موفق جلوه کنید و فرد حرفه‌ای تلقی شوید باید علاوه بر ویژگی‌های تخصصی پایند به خصوصیات افراد حرفه‌ای باشید. برخی از این مهارت‌ها را در ادامه توضیح می‌دهیم.
نظر یک فارغ‌التحصیل مشغول به کار در این رشته :
دانشجوی این رشته باید تحمل ساعتها کار در پشت یک میز و صندلی و سرو کار داشتن با اعداد و ارقام را داشته باشد. همچنین باید دقیق و منظم باشد تا در جمع‌بندی اعداد و ارقام دچار مشکل نگردد.»
وضعیت نیاز کشور به این رشته در حال حاضر:
آموزش حسابداران و شرکت موثر آنها در فراهم‌آوری اطلاعات مالی دقیق و قابل اعتماد، و تجزیه و تحلیل این اطلاعات برای توسعه پایدار در کشور در حال توسعه‌ای مانند ایران اهمیت فراوانی دارد. چرا که وجود اطلاعات دقیق، اعتماد برانگیز، بموقع و مربوط به فعالیت‌های اقتصادی، نه تنها لازم بلکه حیاتی است. علاوه بر این اطلاعات مالی حاصل از فعالیت‌های اقتصادی که بوسیله نظام‌های حسابداری گزارش می‌شود، می‌تواند از انحراف مسیر پیش‌بینی شده ، اتلاف منابع اقتصادی و اخلال در برنامه‌های توسعه اقتصادی جلوگیری کند.
دکتر ثقفی نیز در این باره می‌گوید:« چون این رشته فقط به کلاس و معلم نیاز دارد متاسفانه در سالهای اخیر، بسیاری از شهرهای دورافتاده که حتی یک حسابدار مجرب و متخصص ندارد، رشته حسابداری را با استفاده از اساتید کم‌تجربه دائر کرده است و در نتیجه فارغ‌التحصیلان دانشگاههای فوق حسابدارانی ناکارآمد هستند که نمی‌توانند، جذب بازار کار شوند. البته آنچه گفته شد شامل حال فارغ‌التحصیلان توانمند این رشته نمی‌شود چون هر فرد سرمایه‌گذار و هر موسسه اعتباری برای سرمایه‌گذاری یا اعتبار دادن به حسابدار نیاز دارد. »
سرمایه یک حسابدار زمانی است که در اختیار دارد و هر چقدر بتواند زمان خود را صرف کسب آموزش کاربردی‌ نماید این سرمایه ارزش بیشتری پیدا خواهد کرد و در نهایت، زمان شما تبدیل به یک سرمایه گران‌بها خواهد شد و به سادگی می‌توانید وارد یکی از پر‌درآمد‌ترین شغل‌های دنیا شوید. شاید این سئوال به ذهن شما خطور کند که چرا پر درآمد‌ترین ؟

حسابداری یک شغل حرفه‌ای قلمداد می‌شود و از این رو هر کسی که در این رشته آموخته‌های تئوری خود را با دانش کاربردی ادغام نماید یک حسابدار حرفه‌ای محسوب می‌شود، معمولا شرکتها بدنبال حسابدار حرفه‌ای هستند و بابت آن نیز مبلغ قابل توجهی پرداخت می کنند، حال اینکه اگر شما با پیگیری و تلاش بیشتری برای کسب آموزش صفر تا صد حسابداری زمان صرف کنید، در انجام کار‌های بیشتری در عرصه حسابداری مهارت کسب خواهید کرد و به نسبت درآمد بیشتری خواهید داشت چون شما در انجام کاری ماهر هستید که دیگران در انجام آن ناتوانند 
در فضای انجام کار حسابداری آموخته‌های آکادمیک و تئوری لازم است ولی کافی نیست، به همین منظور توصیه می‌شود برای کسب اطلاعات عملی و کاربردی حتما در یک دوره حسابداری کاربردی شرکت نموده و از نزدیک با ثبت رویدادهای مالی آشنا شوید، آموزش حسابداری بازار کار یکی از موثرترین روش‌های آموزشی محسوب می شود، اغلب حسابداران موفق همزمان با انجام امور حسابداری در دوره های عملی و کاربردی نیز شرکت می کنند این مسئله در یک دوره کوتاه مدت از آنها یک حسابدار کاملا حرفه ای میسازد.

همانطور که می دانید برای اینکه در هر‌ کاری به تجربه برسیم، گاها سالها باید وقت و هزینه صرف کنیم،‌ اما استفاده از‌ تجربه دیگران یکی از راههای زود بازده و‌ کم هزینه برای رسیدن به این گوهر گرانبهاست، در‌ عرصه حسابداری نیز دوستان حسابدار یا دانشجو با استفاده از تجربیات یک مدیر مالی و شرکت در دوره های آموزش حسابداری کاربردی خیلی سریعتر می توانند به کسب تجربه مفید در بازار کار دست‌یابند . آمار نشان داده اکثر افرادی که شغل خود را از دست می دهند .

به این مسئله کم توجهی کردند و در اکثر اوقات بدون تجربه کافی مشغول به کاری شدند که این خود باعث ایجاد مشکلات بسیاری در هنگام انجام امور حسابداری شده و بعضا خسارتهای جبران ناپذیری را درپی دارد. تجربه بالاتر از علم است این جمله برای همه آشناست و تقریبا اکثر مردم آن را قبول دارند،اما ما اعتقادمان براین است که تجربه باید مکمل علم شود تا تبدیل به حرفه گردد، این کار خیلی سهل و آسان است.
وظایف عادی: در برگیرنده مهارت های دفترداری ابتدایی و حسابداری هزینه است. ثبت درآمدها و هزینه های شرکت و کنترل حساب سود و زیان، حسابداری حقوق و دستمزد و روش محاسبه حقوق پرسنل از این موارد هستند.

وظایف تکنیکی: شامل بودجه بندی و حسابداری مدیریت است. مثل فرآیند شناسایی،‌ اندازه‌گیری، گردآوری، سنجش، تحلیل، تفسیر و ارائه آن گروه از اطلاعات مالی و سایر اطلاعات کمی و عملکردی، درک روابط محلی و معلولی، تشخیص فعالیت‌هایی که ارزش‌افزوده ایجاد نمی‌کنند یا کارآیی ندارند و..

وظایف ماهرانه: وظایف حسابرسی ، تصمیم گیری و گزارشگری را شامل می شود که مستلزم داشتن فهم عمیق و قدرت بالای تجزیه و تحلیل ترازنامه ها و گزارش های سود و زیان و گردش وجوه نقد است. جمع آوری و تحلیل آمار و ارقام به منظور کنترل هرچه بیشتر عملیات حسابداران و اطمینان از صحت گزارش های ارائه شده توسط تیم حسابداری و ارزیابی سیستم های گزارش مالی شرکت به منظور اطمینان از صحت عملکرد آنها از این دسته وظایف هستند.

  • ۱۹/۱۱/۱۲
  • زیبا کلامی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی